OMNI’s in het WitteWeekblad

In die tijd was de skate hype vanuit de VS overgewaaid naar ons land.Gezien de populariteit groeide het aantal deelnemers snel. Na een jaar of vijf was het nieuwtje er echter af en nam ook de belangstelling af. Besloten werd met de bestaande groep deelnemers een vereniging op te richten. En niet zonder succes want sinds de vereniging Omni-Skaters in 2003 officieel van start ging groeide het ledental weer gestaag.

De doelstelling van de vereniging is altijd onveranderd gebleven. “Vrijheid en leuke tochten maken, maar ook veel aandacht voor het leren en de techniek, is nog steeds ons belangrijkste doel”, aldus Femke Effting, bestuurslid technische zaken bij de vereniging.

“We zijn een vereniging van en voor de leden. Graag willen we mensen met een passie voor het skaten samen brengen. Daarbij gaat het zowel om de ervaren skaters als om de beginnende skaters. We hebben natuurlijk het geluk dat we, met Alphen als uitvalsbasis, midden in het Groene hart zitten. Dit maakt het mogelijk om mooie tochten uit te zetten”.

Op de vrijdagavond heeft de vereniging een speciaal programma voor nieuwe leden. De deelnemers worden dan, naar hun eigen niveau, in kleine groepjes ingedeeld en door ervaren rijders begeleid.

Als mensen zich eenmaal vertrouwd voelen op de skates kunnen ze op de dinsdagavonden deel gaan nemen aan de tochten. “We starten dan om 19.30 uur bij paviljoen Amigo aan de Burgemeester Bruins slotsingel in Alphen. Ook dan wordt rekening gehouden met verschillende afstanden en snelheden”.

Door het jaar heen worden, naast de wekelijkse ritten, ook toertochten gereden elders in de regio en éénmaal per jaar gaat de club met belangstellenden een weekend op pad. Zo zal dit jaar een weekend in Zeeland worden doorgebracht.

Vol trots vertelt Femke dat binnenkort de nieuwe website van de vereniging de lucht in zal gaan.

“We hebben deze site speciaal in het kader van ons 10-jarig bestaan ontwikkeld. Al onze activiteiten zijn daar overzichtelijk weergegeven. We hopen daarmee nog meer nieuwe leden te bereiken. Ons belangrijkste doel is dat mensen zich snel thuis zullen voelen bij de vereniging en zo op een leuke en recreatieve manier deze mooie sport kunnen beoefenen”.

De jubilerende vereniging zit dan ook nog vol ambitie en voorbelangstellenden is een bezoek aan de website www.omniskaters.nl dan ook zeker de moeite waard.