OMNI event Zeeland 2013

Op vrijdagavond 13 september 2013 vertrekken we richting Domburg in Zeeland. ‘Het is de goden verzoeken’, denk ik als ik de datum hoor donderen in mijn hoofd. De weergoden zijn druk bezig. Het is koud en guur, het lijkt wel herfst. De buschauffeur laat de ruitenwissers hun werk doen. Tot Zeeland blijven die gekke dingen zwaaien.

Als we zijn aangekomen in Kasteel Westhove drinken we eerst wat.
We willen de feestvreugde niet laten bederven door het druilerige weer.
In de agenda staat een strandwandeling. Dus geen gezeur, deze strandwandeling maken we gewoon. De weergoden zijn met ons; opeens wordt het droog. Daar gaan we met fakkels door het bos richting het strand. Na afloop drinken we wat om weer warm te worden. En zo wordt het toch nog laat.

Maar met frisse moed en ons rode clubshirt staan we de volgende morgen voor het kasteel. Klaar om te vertrekken. De lucht is grijs maar het mag de pret niet drukken want het is droog.

Lachend, gaan we op weg. Toch gaat onze grijns al snel van het gezicht af. Want even later komt de regen met bakken uit de lucht. Ik vraag me af of ik niet met een zwemvereniging mee ben gegaan. Dat we met zijn allen behoorlijk eigenwijs zijn, is iets wat ik spoedig leer. Het motto is: Gewoon door blijven skaten!

Doen we dit echt voor onze lol? De eerste stop is in Vlissingen vanaf Kasteel Westhove zo’n 25 kilometer. Als verzopen katjes komen we aan. De serveersters geven warme dekens aan de drenkelingen. Het is een schattig gezicht. Al die verzopen katjes onder de dekens. Zal ik ooit nog warm worden, is de vraag die ik mezelf stel. Ik twijfel over de afstand die ik wil gaan rijden. Met mij zijn er meerdere mensen in dubio.

Terug naar het kasteel en in totaal dus een afstand van ca. 45 kilometer skaten of 80 kilometer skaten. Ik zie mensen droge kleren aantrekken en zelf knip ik een extra isolatielaag voor onder mijn kleding. Gemaakt van een vuilniszak. Nee, we zijn niet gek maar een tikje fanatiek. We zijn hier immers gekomen om te skaten. Dus dat gaan we doen ook! Maar gelukkig wordt het droog. Al spoedig staat de grijns weer op ons gezicht. We zijn weer warm.
Uiteindelijk wordt de 80 kilometer zelfs 100 kilometer. Voor velen een persoonlijk record.

Kasteelfeest Westehove OMNI Skaters Zaterdagavond is het themafeest.

Je zou denken dat er na een zware dag in regen en wind niets meer te feesten valt. Maar ook hier laten we zien dat onze club weerbaar is en tegen een stootje kan. Al snel zitten we in onze rol. De jonkvrouwen, kasteelheren, prinsessen, prinsen en monniken dansen erop los. Het feest is een succes!

De volgende morgen wordt het al moeilijker om fris en fruitig uit bed te komen.
Maar vandaag is het droog en Piet Paulusma voorspelt zonnig weer. Dat is al een feest op zich. Vandaag rijden we met zijn allen.

Het is een fantastisch aanzien. Een grote rode slinger van skaters.

We genieten van het weer en de gezelligheid. Vandaag skaten we 43 kilometer. Terug bij het kasteel kleden we ons vlug om, want we moeten weer in de bus stappen.

Helaas, aan alle leuke dingen komt een einde. Als we in Alphen aankomen, regent het wederom. Het regenachtige weer zorgt voor een snel en gejaagd afscheid. We zijn moe en willen naar huis.

Maar eenmaal thuis mis ik nog dagen de gezelligheid van deze oergezellige groep mensen. Toch mogen we nog even nagenieten. Er verschijnen vele filmpjes en foto’s op Facebook en op onze site.