Mountainbiken 2013

Traditiegetrouw stapt een groot deel van de OMNI’s aan het einde van het skateseizoen op de mountainbike. Lekker blubber happen, in het zweet trappen en vooral plezier hebben.

Vol verwachting en met een beetje vrees in de ogen keken afgelopen zondag zo’n 70 omni’s en niet-omni’s naar de weersverwachtingen. Niet vanwege een skatetocht of trainingsrondje, dat seizoen is helaas al over. Maar vanwege de jaarlijkse mountainbiketocht.Lekker crossen door de blubber en hobbelen over de heide van de Drunense duinen.

Rond 9.30 uur vertrok de volle bus richting het altijd gezellige Brabant. Waar het in de rest van het land los ging qua wind, regen en hagel, was er in de Drunense duinen niks aan de hand.  In verschillende groepen, op gehuurde en eigen fietsen, werd het parcours van 25 kilometer gereden. Scherpe bochten, pittige klimmetjes en af en toe bomen die in de weg stonden passeerden de revue. En waar heide is, is vaak ook zand. Niet iedereen bleek opgewassen tegen de enorme zandbak en moest toch stiekem een stukje lopen.

Na de lunch halverwege het parcours of voor anderen aan het einde, werden de zadels weer onder geschoven voor de laatste kilometers of  een extra rondje.  Met een glimlach op het gezicht keerde iedereen aan het einde van de middag terug bij het startpunt waar werd geproost met thee, fris en bier op de geslaagde en vooral droge middag.