U bent hier: Home › Nieuws en foto's › Laatste nieuws

Nieuws

Laatste nieuws

Het laatste nieuws van de OMNI Skaters vind je hier!

Openbaar nieuws: Event 2016
   (19-09-2016)

OMNI Skaters Event 2016

Vanaf de ALV in maart 2016 gonsde het al rond. Het event wordt dit jaar een verrassing en je krijgt de mogelijkheid om je grenzen te verleggen.
Veel kilometers skaten naar het buitenland, vanaf Alphen aan den Rijn. Als je het niet meer ziet zitten kun je in een busje instappen, voor een rustpauze, en evt. later weer mee gaan skaten.
De afstand op dag 1 zou 140 kilometer worden.

Oef, een heel eind, maar voor de ervaren skaters zeker wel te doen.
De minder ervaren skaters kregen toch ook kriebels. Mmmm, de kans om in Nederland over de 100 kilometer op 1 dag te skaten. Is dat een grens te ver, of kan ik die grens overgaan?

Het hele seizoen is er fanatiek, maar toch nog steeds recreatief geskate op de dinsdagavond, donderdagochtend en vrijdagavond.
Tips worden uitgewisseld en afspraken gemaakt om in weekenden nog meer kilometers in de benen te krijgen.

En afgelopen zaterdag 17 september was het zover. Vanuit Alphen ad Rijn zijn om 7u ’s ochtends 3 groepen vertrokken op de skates

 naar… uiteindelijk Emmerich.

Voor iedere groep was een eigen begeleiding bus geregeld, volgestouwd met extra fiets, eten bouillon, voor als je niet meer wilt

 of kunt.
Elke groep had ook nog een aantal fietsers mee, die breed fietsten zodat wij, de skaters, alle ruimte kregen.

De route was door de organisatie uitgepuild, je kon gewoonweg niet verdwalen. Ik ben gaan skaten in groep 

1. De groep die als eerste vertrok uit Alphen en als laatste geëindigd is op dag 1 in Ellecom, 12 uur later.
De eerste 50 kilometer gingen vlot. Weinig verkeer op de weg, goed asfalt, een eerste koffie stop in Breukelen, het was voorbij voordat we het eigenlijk wisten. 

Daarna was het bikkelen. Stiekem ging de weg omhoog, vals plat en ging ik me afvragen waar het eind was, of dat ik de bus maar moest gaan zoeken.
Maar als we de bus zagen konden we even bijkomen in het gras en ging het wel weer.
Bij de 2e en 3e pauze (op 67km, 100km) werd me telkens moed ingepraat: “Volgende stukken worden makkelijker, geen vals plat.” “die bus kun je altijd nog in bij de volgende stop.” “Je zult zien dat je het kunt.”
Ik heb maar vertrouwd op mijn medeskaters en begeleiders, ze kunnen aardig inschatten wat ik kan (hoopte ik).

En inderdaad het ging na elke pauze weer goed. Uiteindelijk kom je op een punt: nu stop ik niet meer en ga ik de 140km volmaken.


Oef, alleen kwam daar nog de Postbank. En die heeft heuvels, die zijn beste fors hoog als je geen kracht meer in je benen hebt. Het uitzicht daarentegen, de heide in de bloei maakte veel goed.
Heuvels betekent ook afdalingen, wauw dan kun je plotseling met grote vaart skaten zo naar beneden!

Bij aankomst in Ellecom bleek de laatst vertrokken groep uit Alphen aan den Rijn al ruim 1 uur binnen te zijn. Bikkels, die zijn op hoog tempo zonder in het gras te liggen door geskate.

Het hotel was voorzien van zwembad en sauna, dus de spieren konden even een andere beweging krijgen, ter voorbereiding op de volgende dag.  Immers, het buitenland was nog niet bereikt.

Zondag zijn we verder op pad gegaan, nu in 2 groepen.
Velen waren moe, maar wel zeer gemotiveerd om de eindstreep te halen.

In onze groep kregen we 2 blokkers mee, die zorgden dat we vrijwel elk kruispunt zo konden door skaten, zonder te remmen.
En ook deze dag zat weer vol met verrassingen: een pontje (met een heel steile helling naar beneden), dijken, terras met prachtig uitzicht op de vaart en als toetje de grote brug bij Emmerich.
Duitsland gehaald op de skates!

Een geweldige ervaring voor een recreatieve skater. 

Bedankt OMNI Skaters, er zijn inderdaad vele grenzen verlegd dit weekend, zoals op de ALV afgelopen maart is voorspeld!

Klik hier voor meer foto's OMNI Skaters Event 2016

 

 


Ogenblik a.u.b. ...