Wat doen we

Voor zowel de beginnende als ervaren skater biedt OMNI Skaters een compleet programma, zomer en winter, maar altijd geldt: vrijheid-blijheid.
Exacte starttijden en locatie kun je vinden bij activiteiten.

Toeren op dinsdagavond

Van begin april tot eind september en bij goed weer, worden iedere dinsdagavond toertochten van 10 tot 40 kilometer in meerdere groepen gereden. Je kiest zelf de groep die bij je past.

Van funners (snelheid vanaf circa 15 km per uur) tot fasters (vanaf 20 km per uur)

Beginners

Op dinsdag is er begeleiding voor beginnende skaters die de basiscursus hebben gehad. Deelnemers kunnen in alle rust leren om met een groep(je) te rijden en tegelijkertijd te schaven aan hun techniek en te werken aan conditie.

Wil je met ons meerijden en wil je meer informatie over data en tijden? Stuur een mail naar info@omniskaters.nl.

De Start is bij Wet ’n Wild om 19.30 uur (in april en september om 19.00 uur, zie de activiteitenkalender.

Toeren op donderdagochtend

Op donderdagochtend is er altijd een kleine groep skaters die een mooie route rijdt. Start is 9.30 uur bij Bij Hen. Leden spreken in een aparte WhatsApp groep af om met elkaar te gaan rijden.

Toeren op vrijdagavond

Van begin april tot eind september en bij goed weer, worden iedere avond toertochten van 10 tot 40 kilometer in meerdere groepen gereden. Leden spreken in een aparte WhatsApp groep af om met elkaar te gaan rijden.

Van funners (snelheid vanaf circa 15 km per uur) tot fasters (vanaf 20 km per uur)

Start is bij Karwei (parkeerplaats) te Boskoop om 19.30 uur (in april en september 19.00 uur) Skaten op de vrijdagavond

Toeren in het weekend

Op zaterdag of zondag rijden we regelmatig onze eigen toertochten. In de omgeving van Alphen maar ook uitstapjes naar Zeeland, de Krimpenerwaard en het grensgebied met Duitsland behoren tot de mogelijkheden. Het tempo ligt wat lager met afstanden tussen de 30 – en 100 km (vaak 2 groepen). Eens in het jaar organiseren wij een Event. Op skates worden nieuwe routes gereden ergens in Nederland of in het buitenland, inclusief verblijf in een hotel of Stayokay. Een sportief maar bovenal gezellig weekend! Skaten in Nederland. Meer details zijn te vinden in de activiteitenkalender.

Nationale en internationale evenementen

We nemen regelmatig deel aan door de KNSB georganiseerde toertochten en andere evenementen.
Deze tochten staan vermeld op de site van de KNSB. De internationale evenementen worden door leden zelf geregeld, waarbij ieder lid welkom is om mee te gaan!

Skaters on ice

In de winter gaat elke dinsdagavond, woensdagavond en donderdagochtend een groep OMNI Skaters naar de Haarlem IJsbaan voor het schaatsen op kunstijs. In de winter wordt vaak een winteractiviteit georganiseerd, zoals een schaatsles, of een short-track clinic.
Zodra er natuurijs ligt, worden tochten gezamenlijk geschaatst door degene die willen. Omniskaters op de schaats

Wat doen we nog meer voor leden?

Gratis trainingen
Ieder seizoen organiseren wij een gratis training voor onze leden. De trainingsdata staan op de activiteitenkalender en vallen vaak aan het begin van het seizoen.

Basiscursus

Hierbij worden op de wielerbaan van Avantide fijne kneepjes van het inline skaten bijgebracht door ervaren trainers.  Aan de orde komen remmen (heel belangrijk!), houding, afzet, bochten en samen rijden. Het prettige is dat dit in een veilige omgeving is zonder overige verkeersdeelnemers en andere obstakels.

Net zoals voorgaande jaren wordt dit samen met STC de Rijnstreek georganiseerd op de fietsbaan van Avanti. Dit jaar zijn het vier maandagavonden om 19:30h. De start is op 29 maart tot 17 mei. 

Remtraining

Voor de echte beginners maar ook voor skaters die hun remtechniek wat willen oppoetsen bieden we jaarlijks een ‘remles’. In een uur tijd worden je de beginselen van het remmen bijgebracht. Dit is overigens geen vervanging van een echte basiscursus, maar het helpt je in ieder geval op weg. De remtraining vindt plaats in april.